לאחר שנבחר בנק לקבלת המשכנתה, יש לבצע בטחונות. בטחונות הינם למעשה אוסף של רישומים שאנו מבצעים אשר מבטיחים (מכאן בטחונות) את כספו של הבנק שהושאל לנו כהלוואה. אחד המסמכים שאנו נדרשים לספק לבנק הוא יפוי כח נוטריוני. עם מסמך שאנו מקבלים בבנק אנו הולכים לעורך דין שהינו נוטריון (עורך דין וותיק יותר שעבר הסמכה מתאימה) וחותמים לפני על יפוי הכח. למעשה אנו מיפים את כוחו של הבנק מראש למכור בשמינו את הדירה שלנו.

הבנק כמובן לא ישתמש ביפוי כח זה כל עוד נשלם את המשכנתה כסדרה. במידה ולא נשלם את המשכנתה, ישתמש הבנק ביפוי הכח שנתנו לו מראש ויפעל כדי למכור את הדירה שלנו.

מדוע חותמים על יפוי כח זה אצל נוטריון ולא בסניף הבנק? הנוטריון כגורם חיצוני לעסקה מוודא שאנו מבינים על מה אנו חותמים (אישור מראש לבנק לבצע בשמנו פעולות בנכס שלנו). כך לא נוכל לטעון בעתיד שלא הבנו, איננו קוראים עברית, הבנקאי הטעה אותנו וכו'.

התשלום לנוטריון נקבע על ידי לשכת עורכי הדין והוא קבוע בין כל הנוטריונים ולכן אין משמעות מול מי מבצעים את התהליך. נכון לאפריל 2021 מחירו של יפוי הכח הוא 165 שקלים. אפשר לנצל את הביקור אצל הנוטריון כדי לחתום גם על תצהיר דירה יחידה במידה והדירה הנרכשת הינה דירה יחידה.

דוגמה ליפוי כח נוטריוני:

יפוי כח נוטריוני חלק א
עמוד ראשון ביפוי הכח הנוטריוני – וידוא זהות
יפוי כח נוטריוני
יפוי הכח עצמו בחתימה על מסמכי הבנק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *